De topic over oud AZ-spelers II

De AZ-onderwerpen die hierboven niet thuishoren
multatuli
Barry
Berichten: 4208
Lid geworden op: 25 dec 2007, 22:50

https://www.voetbalprimeur.nl/nieuws/97 ... -loer.html

Cambuur weigert bod van Serie A-kandidaat Lecce, ook Eredivisie-clubs op de loer'
Gepubliceerd: Ma 03-05-2021 om 22:24

Mees Hoedemakers had de ene promovendus voor de andere kunnen verruilen, maar SC Cambuur wil daar niet aan meewerken. De Keuken Kampioen Divisie-kampioen heeft een bod van het Italiaanse Lecce afgeslagen, meldt Voetbal International maandagavond.

De 23-jarige Zaandammer is de voorbije twee seizoenen uitgegroeid tot één van de grootste blikvangers bij Cambuur: Hoedemakers werd eerst één jaar gehuurd van AZ, maakte vervolgens definitief de overstap en was in 64 Keuken Kampioen Divisie-duels goed voor vier goals en veertien assists. Het had hem volgens VI een Italiaans avontuur op kunnen leveren. Lecce staat als nummer twee van de Serie B op de rand van promotie en had met Hoedemakers de Serie A in willen gaan.

Cambuur houdt de controleur voorlopig echter aan zijn contract: Hoedemakers ligt nog één jaar vast, al heeft Cambuur nog een optie om die verbintenis tot 2023 te verlengen. De Leeuwarders willen hun kampioensploeg zo veel mogelijk bij elkaar houden, al is het nog even de vraag of ook Hoedemakers binnenboord blijft. Volgens VI zijn er ook twee – niet nader genoemde – Eredivisie-clubs die zijn verrichtingen volgen
ignore: kuifje, bk wcm, AZ-073, ‘81, Langedijk, Wildcat
DeZuivelDuivel
Basisspeler
Berichten: 2961
Lid geworden op: 28 feb 2019, 21:40

Haps is binnenkort geen Nederlander meer, maar Surinamer.
Op die wijze hebben we dan toch weer een international opgeleid.
multatuli
Barry
Berichten: 4208
Lid geworden op: 25 dec 2007, 22:50

DeZuivelDuivel schreef: 04 mei 2021, 16:16 Haps is binnenkort geen Nederlander meer, maar Surinamer.
Op die wijze hebben we dan toch weer een international opgeleid.
Leuk voor Haps, maar dat gezeik met die dubbele nationaliteiten mag van mij wel heel snel ophouden. Dat een speler met een dubbele nationaliteit kan shoppen voor welk land hij wil uitkomen is ook een vorm van ongelijkheid. Naar mijn mening zou de regel moeten zijn, dat zodra je 1 wedstrijd hebt gespeeld voor een land (en jeugdinterlands en vriendschappelijke wedstrijden zouden dan ook mee moeten tellen) je niet meer voor een ander land kan uitkomen.
ignore: kuifje, bk wcm, AZ-073, ‘81, Langedijk, Wildcat
AZuid-Scharwoude
Oude garde
Berichten: 1291
Lid geworden op: 19 okt 2009, 15:00

multatuli schreef: 05 mei 2021, 10:13 Leuk voor Haps, maar dat gezeik met die dubbele nationaliteiten mag van mij wel heel snel ophouden. Dat een speler met een dubbele nationaliteit kan shoppen voor welk land hij wil uitkomen is ook een vorm van ongelijkheid. Naar mijn mening zou de regel moeten zijn, dat zodra je 1 wedstrijd hebt gespeeld voor een land (en jeugdinterlands en vriendschappelijke wedstrijden zouden dan ook mee moeten tellen) je niet meer voor een ander land kan uitkomen.
Ik vind het wel heel ver gaan om hier jeugdinterlands mee te willen laten tellen. Op die leeftijd kun je nog geen goed besluit nemen voor je hele verdere toekomst.

Voor Haps nu toch mooi dat hij evengoed international kan worden en voor Suriname ook een mooie aanwinst.
Gebruikersavatar
Perry
Reservespeler
Berichten: 1607
Lid geworden op: 25 nov 2006, 19:49

AZuid-Scharwoude schreef: 05 mei 2021, 13:11 Ik vind het wel heel ver gaan om hier jeugdinterlands mee te willen laten tellen. Op die leeftijd kun je nog geen goed besluit nemen voor je hele verdere toekomst.
Wat zou het eigenlijk voor besluit moeten zijn? Uitzonderingen daargelaten speel je jeugdinterlands voor het land waar je bent geboren en waar je je opleiding geniet.

Maar goed, dat is een heel andere discussie.
Gebruikersavatar
AlkmaarForever
Ben-Sider
Berichten: 997
Lid geworden op: 10 dec 2006, 09:22
Locatie: Alkmaar

Zeven jaar na zijn afscheid komt Maarten Martens terug naar AZ. De Belgische oud-speler, middenvelder in het kampioenselftal van 2009, wordt trainer van Jong AZ.

Martens (36) is een grote naam uit het recente verleden van AZ. Hij kwam in 2006 over van RKC naar AZ en liet zich al snel gelden als stilist op de linkerflank. Hij zou de club jarenlang trouw blijven. En hoewel hij regelmatig geplaagd werd door blessures (onder meer een gescheurde kruisband) was hij zeer geliefd bij de supporters, vanwege zijn verfijnde manier van voetballen.

In zijn eerste seizoen bij AZ maakte Martens de dramatische afloop op de laatste speeldag mee, toen AZ de landstitel misliep door een nederlaag bij Excelsior. Twee jaar later kwam de revanche. Met Martens als basisspeler werd AZ in 2009 met overmacht landskampioen.

In januari 2014 vertrok Martens bij AZ. Na 7,5 jaar Alkmaar (233 wedstrijden, 50 doelpunten) vertrok hij naar PAOK Saloniki. Dat werd geen succes. Kort daarna sloot Martens zijn carrière af bij Cercle Brugge, waarna hij zich al snel stortte op trainerscursussen.

Vijf jaar geleden liep Martens, toen 31 jaar oud, daarom al eens stage in de jeugdopleiding van AZ. Het was maar een korte stage, vier dagen slechts, maar toch liet hij in die korte tijd een prima indruk achter. „Hij is een intelligente jongen die het snel begrijpt en goed kan lesgeven”, zei hoofd jeugdopleiding Paul Brandenburg destijds.

Club Brugge

Martens was in die tijd weer in zijn vertrouwde regio gaan wonen, het noordwesten van België. In ’de uithoek van België’, zoals hij die streek zelf noemt, werkte Martens de laatste jaren bij Club Brugge. Eerst als jeugdtrainer en dit seizoen als assistent-trainer van ’Club Nxt’, het onder 23-team van Club Brugge. Ook haalde hij zijn (Belgische) trainersdiploma voor het betaald voetbal. Jong AZ wordt voor Martens zijn eerste baan als hoofdtrainer in het betaald voetbal.

AZ was op zoek naar een nieuwe trainer voor Jong AZ omdat het contract van Michel Vonk afliep en niet werd verlengd.

Bron: NHD
Plaats reactie