Computers

Alles wat maar gaat over computers en Internet kan je hier vinden.
Gebruikersavatar
Ikkyu-San
Supporter
Berichten: 179
Lid geworden op: 06 okt 2013, 13:14
Locatie: Pn'Cras

Yahoo Groups is een vrij eenvoudige manier. Je kunt instellen of het voor iedereen is of op uitnodiging, je kunt kiezen of je berichten eerst moet modereren of dat mensen gelijk kunnen plaatsen, je kunt uitnodigen deel te nemen aan je groep, het profiel (binnen de beperkingen van het format) aanpassen, er zit een foto-album bij etc.

Je bent waarschijnlijk wel relatief moelijk te vinden met google. Het hele uiterlijk is gewijzigd (dus ik vond vroeger alles beter) en zo mooi als een speciaal opgezet forum zoals dit wordt het natuurlijk nooit ... je kunt natuurlijk ook gewoon kijken hoeveel reacties je hier in de kantine krijgt :lol:
Kwaliteit voor minder geld, wie is daar niet op gesteld?
RJK
Supporter
Berichten: 178
Lid geworden op: 28 feb 2007, 22:59
Locatie: Alkmaar

Geen AZ.... Er bestaat nl al een héél goed AZ forum...!
Wil proberen of mijn amateurvereniging een forum kan gebruiken en levensvatbaar is.
Ik sta er mee op en ga er mee naar bed .. .. ..
Gebruikersavatar
Meteor
Oude garde
Berichten: 1064
Lid geworden op: 03 feb 2006, 12:09
Locatie: B.T. 9

Ik kan uit ervaring vertellen dat een gastenboek beter is voor de meeste amateurverenigingen, al neemt Facebook die rol vaak nu weer over.
RJK
Supporter
Berichten: 178
Lid geworden op: 28 feb 2007, 22:59
Locatie: Alkmaar

We hadden een gastenboek, deze is nadat er een nieuwe website is gelanceerd weggelaten! Kan je eigenlijk ook een gastenboek maken op het www?
Ik sta er mee op en ga er mee naar bed .. .. ..
Johannes
Ben-Sider
Berichten: 941
Lid geworden op: 27 dec 2003, 14:19
Locatie: Alkmaar
Contacteer:

Een forum of gastenboek online zetten op het www is even moeilijk als het opstarten van je computer. Je moet alleen even op het juiste knopje drukken.

Type in google gratis gastenboek of gratis forum en maak je keuze.
Gebruikersavatar
AZraamklA
Reservespeler
Berichten: 1877
Lid geworden op: 12 jun 2007, 15:42
Locatie: Alkmaar

Ik ben op zoek naar een nieuwe Desktop PC. Ik draai momenteel nog Windows XP en heb het ding al vanaf de release van XP, lang dus.

Ik ben op zoek naar een goede PC, mogen best wel state of the art snufjes in zitten. Ik ben op dat gebied niet erg ervaren, ik heb alleen wel altijd gemerkt dat als ik net even wat meer besteed aan zo'n PC, ik er gewoon veel meer plezier van heb.

Ik zoek oa:

- Veel intern geheugen, 1TB of 2TB per schijf. (1 of 2 schijven is standaard!?)
- Goede videokaart, welke meerdere schermen kan besturen en de zwaardere games moeiteloos kan ondersteunen.
- Windows 8
- Minimaal 1Gbit Netwerkkaart voor de ondersteuning van minimaal 150mb/s internetverbinding.
- Genoeg werkgeheugen voor een snelle verwerking van de gegevens.
- Stille desktop, dus optimale behuizing.

Nu surf ik wat rond, maar ik vind nu eigenlijk nergens een 'kant-en-klare' desktops die ik zo aan kan sluiten.

Hebben jullie een idee van goede vergelijkingssites, of winkels die zich specialiseren in de samenstelling van zeer goede desktops?

Ik hoor het graag!
Geen gelul, drink een pul!!
Gebruikersavatar
AlkmaarForever
Oude garde
Berichten: 1130
Lid geworden op: 10 dec 2006, 09:22
Locatie: Alkmaar

Ik heb mijn desktop vorig jaar in overleg met een zeer deskundige medewerker van MyCom samengesteld.

Die jongens weten waar ze het over hebben en uitstekende service.
Gebruikersavatar
Kees Vooijs
Beheerdert
Berichten: 3231
Lid geworden op: 04 jan 2004, 13:31
Locatie: ALKMAAR

Zelfde geldt voor PC-TOP op het Scharlo in Alkmaar.
...-
Gebruikersavatar
AlkmaarForever
Oude garde
Berichten: 1130
Lid geworden op: 10 dec 2006, 09:22
Locatie: Alkmaar

Klopt, daar had ik mijn vorige desktop vandaan.
Gebruikersavatar
AZraamklA
Reservespeler
Berichten: 1877
Lid geworden op: 12 jun 2007, 15:42
Locatie: Alkmaar

Kees Vooijs schreef:Zelfde geldt voor PC-TOP op het Scharlo in Alkmaar.
Ben ik net al even langsgegaan. Prima zaak inderdaad, heb er mijn vorige ook gekocht, toen was het een aanbieding. Nu gewoon samenstellen, met alle hulp die je nodig hebt.

Bedankt voor jullie reacties, ik weet waar ik moet zijn! :wink:
Geen gelul, drink een pul!!
Gebruikersavatar
AZraamklA
Reservespeler
Berichten: 1877
Lid geworden op: 12 jun 2007, 15:42
Locatie: Alkmaar

Nou, net voor ik een nieuwe computer wilde aanschaffen heeft de oude het begeven. Helaas heb ik geen back-up kunnen maken.

Ik kreeg een STOP-fout en nu blijft mijn Windows XP zichzelf steeds opnieuw opstarten. Hij laad tot het laatste balkje, en valt dan weer naar het beginscherm (om BIOS te kunnen benaderen) en doet het hele proces weer opnieuw. Ik kan kiezen voor 4 opties: veilige modus, veilige modus met netwerktoegang, veilige modus (nogwat) en Windows normaal starten.

Dat werkt allemaal niet, hij blijft in de LOOP zitten.

Iemand een idee hoe Windows XP wel normaal op te starten?

Ik ben bang dat er een hardwarefout is opgetreden en dat ik mijn bestanden kwijt ben (het zijn er niet veel, maar toch).

Als jullie een idee hebben buiten de 'moeilijke' oplossingen van de gemiddelde internetfora, hoor ik het graag. Hopelijk kan ik zelf iets doen, voordat ik een reparatuur in moet schakelen en mij dit geld gaat kosten.

Ik heb een originele versie van Windows XP geinstalleerd met allen updates van SP3.
Geen gelul, drink een pul!!
Gebruikersavatar
Pickel
Supporter
Berichten: 140
Lid geworden op: 26 nov 2005, 07:49
Locatie: Limmen
Contacteer:

Als je de originele cd nog hebt kun je proberen of je XP kunt herstellen. Schijf erin en opstarten, meestal staat er dan de keuze van opnieuw installeren of herstellen. Druk dan op herstellen.

Ik denk eigenlijk dat waarschijnlijk je biosbatterij (knoopcel) leeg is en vervangen dient te worden. Is zelf goed te doen. Nieuwe erin en het draait weer. Dan kun je mooi een backup maken.
retteketetteketet_____________________________AZ
Gebruikersavatar
AZraamklA
Reservespeler
Berichten: 1877
Lid geworden op: 12 jun 2007, 15:42
Locatie: Alkmaar

Pickel schreef:Als je de originele cd nog hebt kun je proberen of je XP kunt herstellen. Schijf erin en opstarten, meestal staat er dan de keuze van opnieuw installeren of herstellen. Druk dan op herstellen.

Ik denk eigenlijk dat waarschijnlijk je biosbatterij (knoopcel) leeg is en vervangen dient te worden. Is zelf goed te doen. Nieuwe erin en het draait weer. Dan kun je mooi een backup maken.
Ben nog even langs PC TOP geweest (zoals je hierboven kunt lezen was ik al opzoek naar een nieuwe PC bij hun) en zij hebben aangeboden om de data (dat is toch het belangrijkste) over te zetten op een nieuw bestelde PC, de schijf is goed te repareren volgens hun. Van deze service ga ik binnenkort gebruikmaken.

Bedankt voor je reactie!
Geen gelul, drink een pul!!
Gebruikersavatar
AlkmaarForever
Oude garde
Berichten: 1130
Lid geworden op: 10 dec 2006, 09:22
Locatie: Alkmaar

Laat nog ff weten wat je gekocht heb als het zover is, altijd leuk om te weten.
Gebruikersavatar
AZraamklA
Reservespeler
Berichten: 1877
Lid geworden op: 12 jun 2007, 15:42
Locatie: Alkmaar

AlkmaarForever schreef:Laat nog ff weten wat je gekocht heb als het zover is, altijd leuk om te weten.
Een volledig systeem:

S1155 INTEL i7-3770 3,40 GHz
8GB DDRIII 1333MHz ( 2x 4GB )
S1155 P8H67-M PRO Mainboard
PCIe NVidia GT630 1GB
HUNTKEY H403 behuizing excl. PSU
700Watt silent i5 & i7 ready
S-ATA DVD +/-RW DUAL Zwart
3,5" interne CardReader USB 2.0
Totaal meerprijs: € 275.95
S-ATA 2TB (2000GB) Harddisk
24" LED IIYAMA Prolite E2483HS
Windows 8 Home Premium NL

Muis en speakers had ik nog wel ;-)
Geen gelul, drink een pul!!
Gebruikersavatar
AlkmaarForever
Oude garde
Berichten: 1130
Lid geworden op: 10 dec 2006, 09:22
Locatie: Alkmaar

Mooi beestje. =D>
Gebruikersavatar
MO7
Beheerder
Berichten: 7136
Lid geworden op: 30 dec 2003, 19:14
Locatie: Alkmaar

Beetje overdreven als je alleen porno zit te kijken :wink:
Waar is Altijd Zichzelf gebleven?
Gebruikersavatar
AZraamklA
Reservespeler
Berichten: 1877
Lid geworden op: 12 jun 2007, 15:42
Locatie: Alkmaar

MO7 schreef:Beetje overdreven als je alleen porno zit te kijken :wink:
Maar wel retesnel, en in full HD ;-)
Geen gelul, drink een pul!!
Gebruikersavatar
AlkmaarForever
Oude garde
Berichten: 1130
Lid geworden op: 10 dec 2006, 09:22
Locatie: Alkmaar

Wat was je kwijt voor dit setje ??
Gebruikersavatar
AZraamklA
Reservespeler
Berichten: 1877
Lid geworden op: 12 jun 2007, 15:42
Locatie: Alkmaar

AlkmaarForever schreef:Wat was je kwijt voor dit setje ??
PC wwas 915 euro, scherm 150. Windows 100. Dus zo'n 1165. Dit is inclusief data-overdracht van +/- 500GB.

Prijzig, maar ik doe er weer gemakkelijk 10 jaar mee. Was bij de vorige ook het geval.
Geen gelul, drink een pul!!
Plaats reactie