Podcast 67 (en andere AZ gerelateerde podcasts)

Praat hier over verschenen stukken in de media over onze glorie
Gebruikersavatar
Jack
Gewoon Dirk
Berichten: 10429
Lid geworden op: 26 feb 2005, 12:07

Ik vond de podcast, het interview met Eenhoorn, in ieder geval interessant genoeg om helemaal te beluisteren.
Glory Hunter
ForzAZ
Goalscorer
Berichten: 3564
Lid geworden op: 18 dec 2004, 20:46
Locatie: Uitgeest

Jack schreef: 11 mei 2021, 18:36 Ik vond de podcast, het interview met Eenhoorn, in ieder geval interessant genoeg om helemaal te beluisteren.
Wat vond je er interessant aan Jack?

Ik heb namelijk niets nieuws gehoord. De vragen vond ik ook niet sterk.

Ik heb vragen gesteld op het financiële vlak, omdat zowel ajax als PSV daar ten opzichte van AZ verschil maken.

Dus ik had een vraag gesteld over de Amerikaanse investeerders RedBird en niet RedBull. Gaan die gasten lullen over RedBull. Billy Bean die nauw verwant is met Eenhoorn en AZ heeft namelijk een connectie met RedBird. Billy Bean heeft al geïnvesteerd in AZ heb ik hier eerder gelezen en zou het gericht dat AZ praat met RB niet RedBull maar RedBird moeten zijn? Liverpool praat ook met RedBird. In de Engelse pers wordt daar AZ ook genoemd. Maar ja als die gasten beginnen over RedBull kan Eenhoorn dat snel op zijn 'Ruttens' weg lachen, terug wijzen naar het gerucht op de AZFanpage en hoeft ie niks te zeggen over RedBird en Billy Bean! #-o

Ik had ook een vraag gesteld over de waarde van het shirt? AZ nestelt zich vast in de top van Nederland dus moet die waarde omhoog gaan. Wat doet AFAS en kunnen zij nog verhogen? Of wil AZ met een nieuwe sponsor op het shirt meer financiën en meer uitstraling verkrijgen?

Dan had ik ook nog een vraag hoe AZ dat gat met ajax en PSV ooit wil inlopen.

Of ik moet iets gemist hebben maar volgens mij heb ik geen antwoorden gehoord op deze vragen, omdat zij niet gesteld zijn.

Trouwens wat ik ook niet gehoord heb en waar ik nu aan denk hoe zit het nou met die sponsoring met dat gokbedrijf? Dat is nog steeds niet officieel bekend gemaakt door AZ toch?

Als je de Algemeen directeur aan tafel hebt van AZ is dit juist de kans om over de financiën te praten. Ook over de verdere stadionplannen heb ik overigens niets gehoord.

Dus nogmaals Jack wat vond jij dan zo interessant? Dat gelul over honkbal etc. daar heb ik niet voor geluisterd namelijk.
Gebruikersavatar
Jack
Gewoon Dirk
Berichten: 10429
Lid geworden op: 26 feb 2005, 12:07

Nou, bijvoorbeeld hoe hij denkt over het vertrek van bijvoorbeeld Slot. Daar gaf hij wel enkele aanwijzingen over hoe hij/AZ daar tegenaan kijkt. Dat vond ik wel verhelderend en logisch uitgelegd. En in het algemeen zijn reactie op een geruchtenstroom buiten hem om. Dat heeft hij ook uitgelegd. In het algemeen probeer ik te begrijpen hoe AZ door probeert te breken qua niveau. Hij heeft ook uitgelegd dat naarmate het niveau stijgt de onderlinge verschillen kleiner worden en de kennis van elkaar als tegenstander toeneemt. Al eerder is er opgemerkt dat het verschil met ajax niet zo groot is als men denkt. Maar in dit interview bestempelt hij het seizoen van ajax als uitzonderlijk sterk. Een duidelijke suggestie dat AZ gegroeid is en het verschil dit seizoen in de ranglijst dat niet goed weerspiegelt. En hij geeft aan dat AZ op vele vlakken nog groeimogelijkheden heeft en dat daar velen aan bij kunnen dragen. AZ schuwt niet om specialisten de ruimte te geven om een verschil te maken, in tegenstelling tot bij veel andere clubs. Dat is ook een bevestiging van wat je ziet bij AZ. Al met al, veel expliciete bevestigingen van vermoedens. Want, als toeschouwer weet je eigenlijk niks. Veel van wat er bij AZ het afgelopen jaar gebeurd is, stond in het teken van de verbouwing. Boeiend vond ik toch wel de centrale houding om de supporters, fans en toeschouwers van dienst te zijn met een betere stadion- en wedstrijdbeleving. Daar waar de interviewers het vullen van het uitgebreide stadion als een lastige opgave benoemden ging Eenhoorn daar consequent niet in mee. Hij vertrouwt erop dat de mensen in de organisatie dat lukt, mede doordat hij gezien heeft hoe ze functioneerden in de periode waarbij AZ in het stadion van ADO mocht spelen. Ook de voorbereiding met sterkere tegenstanders is bevestigd. Ja, zo waren er wel meer bevestigingen.

Maar ik begrijp je kritiek wel.

Het was best wel een lang gesprek en de sfeer was volgens mij redelijk ontspannen. De monotonie zie ik als teken van routinematig bespreken van de onderwerpen. Daar gaat een wereld aan doelen en ideeën achter schuil vermoed ik. maarja.

Sommigen vragen zich af waarom AZ niet een grote sponsor probeert te strikken en grijpen elke mogelijkheid aan om daarin bevestiging te vinden. Dat zou dan weer zorgen voor mogelijkheden om betere spelers te kopen en dat is dan het pad naar succes. Maar Eenhoorn moedigt ontwikkeling en verbetering op alle vlakken aan. De relatie met de gemeente wordt ook als sterk verbeterd genoemd.
Glory Hunter
ForzAZ
Goalscorer
Berichten: 3564
Lid geworden op: 18 dec 2004, 20:46
Locatie: Uitgeest

Jack schreef: 11 mei 2021, 20:23 ...Maar ik begrijp je kritiek wel.

Het was best wel een lang gesprek en de sfeer was volgens mij redelijk ontspannen. De monotonie zie ik als teken van routinematig bespreken van de onderwerpen. Daar gaat een wereld aan doelen en ideeën achter schuil vermoed ik. maarja.
...
Fijn. De sfeer was zo ontspannen dat er geen scherpe vraag is gesteld. Ook geen enkel punt van kritiek.

Dus het was een aardig gesprek en ik heb heel veel dingen gehoord die al uit en den treure bekend zijn geraakt.

Jammer dat er inhoudelijk geen scherpe vragen over de financiële situatie van AZ zijn gesteld aan de algemeen directeur Eenhoorn. Twee achtereenvolgende seizoenen van rampspoed met stadion en corona. Wat betekent dit voor AZ bijvoorbeeld. Of zijn de vragen van te voren gescreend en er uit gesorteerd wat wel en niet aan de orde mocht komen?

Ik vind het een teleurstellend interview met een geslepen Eenhoorn die niet het achterste van de tong heeft laten zien, maar ook niet scherp uitgedaagd is.
Plaats reactie