Functioneren Jeugdopleiding

De jeugd is de toekomst. Alles over de jonge talenten van AZ.
palaver
Seizoenkaarthouder
Berichten: 450
Lid geworden op: 30 mei 2019, 11:00

Uit het jaarverslag (pagina 14):
Op het AFAS Trainingscomplex zijn alle voorzieningen aanwezig om de spelers door te laten groeien naar een hoger niveau. Door de sportieve ambities en groei van de AZ organisatie wordt gewerkt aan de uitbereiding van het hoofdgebouw, alsook andere verbeteringen op het AFAS Trainingscomplex. AZ dicht de jeugdopleiding een belangrijke rol toe in de toekomstige plannen van de club. Daarnaast wordt gewerkt aan een intensievere begeleiding van spelers om het rendement te verhogen. Het implementeren van technologische ontwikkelingen past ook in deze benaderingswijze. AZ wil door een professionele omgeving de basis leggen om haar plaats in de top-4 van Nederland gedurende langere tijd te bewerkstelligen.
multatuli
Basisspeler
Berichten: 2552
Lid geworden op: 25 dec 2007, 22:50

https://www.voetbalprimeur.nl/nieuws/95 ... k=onderaan

Wijndal uithangbord van debutantenfabriek AZ
De laatste vijf debutanten van Oranje speelden allemaal voor AZ: Marco Bizot, Teun Koopmeiners, Owen Wijndal, Myron Boadu, Calvin Stengs. Sinds het EK van 2004 leverde AZ meer debutanten af bij Oranje dan elke andere club (23). De beste speler tegen Spanje was óók een AZ'er: Wijndal speelde een uitstekende wedstrijd. Is hij dan de vaste Oranje-linksback voor de komende jaren?
Dat lijkt mij wel een compliment waard voor de opleiding van AZ. Nou zullen dit niet allemaal jeugdspelers zijn (ook een aantal door de scouting gehaalde spelers zoals Bizot), maar toch ook een teken dat de jeugdopleiding van AZ goed werk levert. =D>
Plaats reactie