Max Huiberts / Technisch Beleid III

Post hier alles over de spelers en trainer(s) van het eerste elftal. Hier kan je ook je ei kwijt over de personen in het bestuur.

AZ gaat, ondanks het ontslag van de trainert:

-gewoon door met presteren
18
34%
-op korte termijn pas op de plaats maken maar al snel de draad weer oppakken
15
28%
-hier nog het hele seizoen last van houden
17
32%
-de komende jaren nog last van dit ontslag ondervinden
3
6%
 
Totaal aantal stemmen: 53
DiepeMast
Invaller
Berichten: 2380
Lid geworden op: 04 aug 2015, 08:21
Locatie: Heerhugowaard

Jammerlijk verlies tegen een beter ajax. Nu hopen dat Vitesse-Feyenoord gelijk wordt, hoewel Feyenoord ook mag winnen. AZ moet gewoon de rest van z'n potjes winnen, zodat ze in ieder geval 3e zijn. De eerste maand heeft het seizoen compleet vergald, dat mag Max zich voor een groot deel aanrekenen. Als je pas helemaal aan het eind van de transferperiode je verdediging binnen haalt (Letschert / BMI) heb je gewoon weinig tijd om op elkaar ingespeeld te raken. Dan nog een Bizot die in de war raakt om dat hij een mogelijke transfer kan maken. Zonde. Je had gewoon minimaal 2e moeten worden. Nu 3e plaats vasthouden, want de playoffs zie ik ze ook niet winnen. Zeker gezien de bank eigenlijk geen genoeg kwaliteit heeft: er zijn eigenlijk maar 12 volwaardige selectiespelers. Als Koopmeiners er een maand uit was geweest met z'n gebroken hand en/of als Wijndal langdurig geblesseerd/geschorst was geweest, was het nog erger geweest.

Kom op Max: zorg voor volgend seizoen voor een volwaardige selectie.
"Ik zie genoeg aanknopingspunten om verder op te kunnen bouwen." :help:
ForzAZ
Goalscorer
Berichten: 3571
Lid geworden op: 18 dec 2004, 20:46
Locatie: Uitgeest

Kilkenny is blij dat het lekker stil is in Alkmaar. Nou ik niet. Het is eind april en je moet nu toch wel al weten wie naast Jansen het technisch beleid van Max Huiberts op het trainingsveld uitvoering moet geven.

We weten dat Jansen de baas blijft. Maar wie worden zijn assistenten? Hopelijk twee personen die een goede aanvulling zijn op Jansen en aanzien hebben binnen de spelersgroep.

Vandaag hebben we weer kunnen zien dat meerdere spelers niet voldoende kunnen omspringen met een wedstrijd onder een hoge intensiteit. Willen we aansluiting houden in de top van Nederland is dat een must. Daarom zou het goed zijn als er een ervaren trainer bij komt die weet wat er nodig is om te slagen in de top. Dus een trainer die oog heeft voor de details en scherpte. Wie?
capefear
Fanatic
Berichten: 567
Lid geworden op: 06 okt 2020, 09:49

ForzAZ schreef: 25 apr 2021, 17:14 Vandaag hebben we weer kunnen zien dat meerdere spelers niet voldoende kunnen omspringen met een wedstrijd onder een hoge intensiteit. Willen we aansluiting houden in de top van Nederland is dat een must. Daarom zou het goed zijn als er een ervaren trainer bij komt die weet wat er nodig is om te slagen in de top. Dus een trainer die oog heeft voor de details en scherpte. Wie?
Eerste helft was er weinig krachtsverschil, balbezit nagenoeg het zelfde alleen waren de betere kansen voor AZ: Gudmundsson had kunnen/ moeten scoren en had ook ook nog bij een grote kans de bal aan Boadu moeten afgeven, die er beter voor stond. Dan hadden we anders gemiept omdat dan de wedstrijd anders was verlopen, net zoals ajax echt op gang kwam toen Klaassen wel zijn kans benutte. Als je dan daarna weer Feyenoord en Vitesse ziet hebben we echt nog wel een ander niveau, in plaats van nu weer lopen te klagen.
Vandaag heb ik gewoon de twee beste clubs van de eredivisie aan het werk gezien (waarvan de een dan meer dan 100 miljoen een hogere begroting heeft). Het was niet goed maar nog altijd beter dan het bedroevende niveau dan de rest. Ben het dan ook niet eens met de stelling 'willen we aansluiting houden in de top van Nederland', want buiten ajax staan we er vooralsnog goed op.
ForzAZ
Goalscorer
Berichten: 3571
Lid geworden op: 18 dec 2004, 20:46
Locatie: Uitgeest

capefear schreef: 25 apr 2021, 17:34 Eerste helft was er weinig krachtsverschil, balbezit nagenoeg het zelfde alleen waren de betere kansen voor AZ: Gudmundsson had kunnen/ moeten scoren en had ook ook nog bij een grote kans de bal aan Boadu moeten afgeven, die er beter voor stond. Dan hadden we anders gemiept omdat dan de wedstrijd anders was verlopen, net zoals ajax echt op gang kwam toen Klaassen wel zijn kans benutte. Als je dan daarna weer Feyenoord en Vitesse ziet hebben we echt nog wel een ander niveau, in plaats van nu weer lopen te klagen.
Vandaag heb ik gewoon de twee beste clubs van de eredivisie aan het werk gezien (waarvan de een dan meer dan 100 miljoen een hogere begroting heeft). Het was niet goed maar nog altijd beter dan het bedroevende niveau dan de rest.
Ik vond AZ het eerste uur ook best redelijk tot bij vlagen goed. Maar qua intensiteit won ajax. Zeker het laatste half uur toen even later de 1-0 op het scorebord kwam. Natuurlijk gaf dat ajax vleugels en bij AZ zakte de moed.

Maar ook in het eerste uur speelde ajax wat scherper in zijn totaliteit. Dat was nodig ook om AZ van het lijf te houden. Alleen waar de ene ploeg de hele wedstrijd scherp bleef kakte de ander in. Vandaag maakte dat het verschil. Zeker na rust miste ik de uiterste wil om te winnen. Dat heb je wel nodig in dit soort krakers tegen een tegenstander die dat wel had.
Gebruikersavatar
Kilkenny
Moderatort
Berichten: 7242
Lid geworden op: 22 feb 2005, 21:24
Locatie: Alkmaar

ForzAZ schreef: 25 apr 2021, 17:14 Kilkenny is blij dat het lekker stil is in Alkmaar. Nou ik niet.
:lol:
Heb ik het beter voor elkaar. :D

Dat het stil is betekent niet dat er niets geregeld wordt. Of al is. Je kan er vergif op innemen dat dit al lang met Jansen besproken is. Meer hoef ik niet te weten. Ik heb daar wel vertrouwen in namelijk.
_________________
"I don't know that!"
Gebruikersavatar
AZ 4 Life
Harde Kern
Berichten: 12284
Lid geworden op: 08 feb 2004, 17:36
Locatie: Alkmaar

DeZuivelDuivel schreef: 24 apr 2021, 12:04 Grove onderschatting van zijn kwaliteiten, maar goed.
Als alles exact zo zou werken als men in theorie voorspellen kan, dan zou de wereld een stuk simpeler zijn.
Ik geloof er niet in dat als je met goede argumenten keuzes maakt dat dan magisch iedereen ontevreden is omdat AZ 4 Life en Kuifje hebben bedacht dat 'het zo heurt'. (Los van dat er wel een risico is, maar zoals gezegd, zegt dat meer over de instelling van de spelers dan wat anders).
Ik bedenk dat niet, dat is gewoon een logische redenatie. Zaakwaarnemers weten exact wat die spelers verdienen. Je bent toch niet zo naïef om te denken dat als Svensson volgende week een dikke bonus krijgt en loonsverhoging, dat Raiola de dag daarna ook niet op de stoep staat om te praten over Wijndal en Boadu?

Svensson is goed, ik hoop dat hij blijft, maar hij is het niet waard om door je salarisplafond te knallen. Dan zou je structureel je salarishuishouding uit moeten breiden omdat dan iedereen bij Huiberts op de stoep staat. Zaakwaarnemers pakken namelijk ook nog eens een percentage van het salaris van de speler.
DeZuivelDuivel
Goalscorer
Berichten: 3155
Lid geworden op: 28 feb 2019, 21:40

AZ 4 Life schreef: 26 apr 2021, 17:26 Ik bedenk dat niet, dat is gewoon een logische redenatie. Zaakwaarnemers weten exact wat die spelers verdienen. Je bent toch niet zo naïef om te denken dat als Svensson volgende week een dikke bonus krijgt en loonsverhoging, dat Raiola de dag daarna ook niet op de stoep staat om te praten over Wijndal en Boadu?

Svensson is goed, ik hoop dat hij blijft, maar hij is het niet waard om door je salarisplafond te knallen. Dan zou je structureel je salarishuishouding uit moeten breiden omdat dan iedereen bij Huiberts op de stoep staat. Zaakwaarnemers pakken namelijk ook nog eens een percentage van het salaris van de speler.
Je onttrekt een boel nuance aan het verhaal en daar laat ik het maar bij.
Gebruikersavatar
AZ-073
Oude garde
Berichten: 1423
Lid geworden op: 07 jan 2012, 17:53
Locatie: Den Bosch

Artikel uit VI over de (hete) transferzomer van AZ
Wat ik wel een interessant feitje vond is dat Calvin gemiddeld 11,5 km per wedstrijd loopt en daarmee tot de top 4 qua afstanden hoort bij AZ. BPlus dat hij de meeste intercepties heeft. Best veel voor zo'n (volgens sommigen) gemakzuchtige speler ;-).
Dat er nog veel beter kan vindt hij zelf ook trouwens
Hete zomer in Alkmaar: AZ zet zich schrap voor transferwindow

Door Simon Zwartkruis Simon ZwartkruisACHTERGROND
De resultaten en het spel van AZ in de laatste jaren blijven niet onopgemerkt. De belangstelling voor de spelers groeit en de komende twee seizoenen lopen veel contracten af. Wie is klaar voor een volgende stap en wie nog niet?

TEUN KOOPMEINERS
Leeftijd: 23
Debuut: 1 oktober 2017, AZ-Feyenoord 0-4
Officiële wedstrijden AZ: 148 (43 goals/17 assists)

Interlands: 1
Contract tot medio: 2023

Geschatte marktwaarde: 17,5 miljoen euro

De ene Koopmeiners is de andere niet. Maar veel scheelt het niet. Mocht Teun komende zomer vertrekken bij AZ, dan staat zijn jongere broer Peer te trappelen. Doordrenkt met een vergelijkbare topsportmentaliteit, bij Jong AZ actief op dezelfde middenveldpositie, ook al met de aanvoerdersband om. Het voornaamste verschil is hun schietbeen: Teun is links, Peer is rechts.

Koopmeiners heeft meerdere troefkaarten

Het viel dus te begrijpen, dat La Gazzetta dello Sport de broers onlangs door elkaar haalde. Bij een artikel over de bevestigde belangstelling van AS Roma voor Teun, stond een foto van Peer. Dat de oudste Koopmeiners op de radar staat van buitenlandse topclubs mag evenmin een verrassing heten. De AZ-captain veroverde als eerste van een sterke lichting uit de jeugdopleiding een vaste basisplaats. En gaf die niet meer uit handen.

Koopmeiners heeft meerdere troefkaarten tijdens de eerstvolgende transferwindow. Zijn fitheid weerspiegelt zich in zijn speeltijd: de linkspoot mist vrijwel geen minuut, in geen enkele competitie. Ook zijn veelzijdigheid spreekt tot de verbeelding. Als Koopmeiners centraal achterin speelt, mist AZ zijn stuwende kracht op het middenveld. En andersom. Het meest opvallend is zijn grote betrokkenheid bij de doelpuntenproductie, als verdedigende middenvelder. Tel daar zijn mogelijke plek in de EK-selectie van Oranje bij op en het is duidelijk dat de kans op een vertrek uit Alkmaar zeer groot is.

FREDRIK MIDTSJØ
Leeftijd: 27

Debuut: 10 september 2017, AZ-NAC Breda 2-1
Officiële wedstrijden AZ: 149 (7 goals/25 assists)

Interlands: 9
Contract tot medio: 2023

Geschatte marktwaarde: 10 miljoen euro

De Noorse krijger geldt binnen AZ als een van de hoogst gewaardeerde spelers. Niet vanwege zijn scorend vermogen of grote praatjes. Midtsjø is letterlijk een stille kracht, wars van spotlichten en media-aandacht. Een roerganger die het goede voorbeeld geeft door zijn voeten te laten spreken. Daarmee dwingt de middenvelder het respect van zijn ploeggenoten, trainers en tegenstanders af.

De specifieke kwaliteiten van Midtsjø zijn geknipt voor het spel van AZ. In balbezit durft de Noor diepte in zijn passing aan te brengen en voert hij op hoge snelheid dribbels uit. Dankzij zijn spelinzicht herkent hij de momenten waarop ploeggenoten tussen de linies vrijkomen. ‘Fredrik is de man van de indirecte assist, hij is vaak betrokken bij de beginfase van een veelbelovende aanval’, constateerde zijn vorige hoofdtrainer Arne Slot al.

Dat Midtsjø na vier jaar ontwikkeling in de Eredivisie rijp is voor een volgende stap lijdt geen twijfel

In defensief opzicht schuwt Midtsjø de stevige duels niet. Bovendien weet hij waar op het veld en wanneer er druk op de bal gezet moet worden. Opvallend genoeg wordt zijn rijke palet aan vaardigheden in zijn nationale ploeg weinig onderkend. Pas in de laatste interlandbreak, vorige maand, stond hij eindelijk weer eens aan de aftrap bij Noorwegen. Twee keer op rij zelfs. Zijn voorgaande basisplaats dateerde van maart 2018.

Vorig seizoen leek Midtsjø zijn zinnen te hebben gezet op een vertrek bij AZ. Lange tijd hield de middenvelder een nieuwe contractaanbieding in beraad, totdat hij in de zomer van 2020 alsnog bijtekende. Daardoor zullen belangstellende clubs over de brug moeten komen met een flinke transfersom. Want dat Midtsjø na vier jaar ontwikkeling in de Eredivisie rijp is voor een volgende stap lijdt geen twijfel.

CALVIN STENGS
Leeftijd: 22

Debuut: 14 december 2016, AZ-ASWH 2-0 (beker)
Officiële wedstrijden AZ: 109 (23 goals/23 assists)

Interlands: 7
Contract tot medio: 2023

Geschatte marktwaarde: 15 miljoen euro

Over het talent van Calvin Stengs zijn de meeste voetballiefhebbers het eens. Weinig aanvallers in de Eredivisie kunnen tippen aan zijn baltechniek en aan lef ontbreekt het hem evenmin. De frêle linkspoot legt risico’s in zijn passes en acties. Mislukt het een keer, dan waagt Stengs meteen een nieuwe poging. Die branie is terug te zien in zijn statistieken. Stengs behoort tot de AZ-spelers met de laagste passzuiverheid, tegelijkertijd creëert hij de meeste kansen van allemaal. Vaak is het alles of niets. Waardoor zijn wisselvallige spel voer voor discussies blijft.

De defensieve middenvelders en de linksback leveren meer assists dan Stengs

Hoewel Stengs vooral opvalt dankzij zijn fraaie balbehandeling, laat hij zich ook na balverlies niet onbetuigd. Hij loopt ongeveer 11,5 kilometer per wedstrijd, een afstand die gemiddeld door slechts drie ploeggenoten wordt overtroffen. Het maakt hem tot de AZ-aanvaller met de meeste intercepties per wedstrijd. ‘In een topcompetitie wordt meer gevraagd dan alleen leuk voetballen’, liep hij eerder dit seizoen vooruit op zijn toekomst. Dat besef weerspiegelt zich in zijn ontwikkeling, die al jaren wordt gevolgd door ajax.

Voorafgaand aan dit seizoen stelde Stengs zichzelf ten doel constanter te worden en een hoger rendement te halen. Dat lukt slechts ten dele. Mede door een blessure begon de Amstelvener matig aan het seizoen en ook halverwege de competitie had hij een mindere fase. De laatste maanden stijgt zijn prestatiecurve weer. Maar zijn statistieken blijven achter bij die van vorig seizoen. Zeker in Europa was dat het geval. Vorig jaar produceerde Stengs in veertien internationale wedstrijden vijf goals en vier assists. Dit seizoen scoorde hij in acht Europese duels geen enkele keer en kwam niet verder dan één assist. In de Eredivisie leverden twee defensieve middenvelders (Midtsjø en Koopmeiners) en de linksback (Wijndal) meer assists dan Stengs. Daartegenover staat dat de hij de meeste kansen creëert en het hoogste aantal dribbels achter zijn naam heeft staan. Plus zeven interlands inmiddels.

Stengs heeft het potentieel uit te groeien tot een speler van internationale klasse. Maar zolang hij zijn rendement en constantheid niet opschroeft, lijkt een stap naar het buitenland nu nog te vroeg.

MYRON BOADU
Leeftijd: 20

Debuut: 6 mei 2018, AZ-PEC Zwolle 6-0
Officiële wedstrijden AZ: 85 (35 goals/18 assists)

Interlands: 1
Contract tot medio: 2023

Geschatte marktwaarde: 12 miljoen euro

Net als zijn maatje Stengs heeft Myron Boadu de grilligheid nog niet van zich afgeschud. In zijn geval is dat niet zo vreemd, aangezien de centrumspits twee jaar jonger is. En waar Stengs één zware knieblessure achter de rug heeft, sloeg bij Boadu het noodlot al twee keer toe, achtereenvolgens aan knie en enkel. Niettemin brak de Amsterdammer op overtuigende wijze door. Wat in zijn eerste volledige Eredivisie-seizoen opviel, was de hoeveelheid assists die Boadu naast zijn goals produceerde. Met twintig doelpunten en dertien aangevers presenteerde hij zichzelf als een complete spits. Ook dwong Boadu, op achttienjarige leeftijd al, een debuut in Oranje af.

Hij zou er verstandig aan doen dan opnieuw voor zijn ontwikkeling in Almaar te kiezen

Dit seizoen moet hij het vooral van zijn goals hebben. Al blijft Boadu ook op dat vlak achter ten opzichte van vorig jaar. Ook komen zijn voornaamste verbeterpunten (koppen, balvastheid, kalmte in de afronding) dit seizoen scherper voor het voetlicht. Wat bleef is zijn productiviteit in nationale topwedstrijden. In de dertien competitieduels die hij tot afgelopen weekend uitvocht met ajax, PSV en Feyenoord, was de jongeling tien keer trefzeker. Afgelopen zondag in de Johan Cruijff Arena tegen ajax bleef Boadu droog staan, waardoor zijn topperproductie dit seizoen uitkomt op vijf stuks, allemaal tegen Feyenoord.

Boadu heeft een hoog ambitieniveau. ‘Ik wil een van de beste spelers ter wereld worden’, zei hij anderhalf jaar geleden in VI. Op vijftienjarige leeftijd kon hij al naar Arsenal. Na een bezoek aan Londen besloot Boadu voor zijn ontwikkeling bij AZ te kiezen. Komende zomer kunnen er nieuwe verleidingen op zijn pad komen. Hij zou er verstandig aan doen dan opnieuw voor zijn ontwikkeling in Almaar te kiezen.

JONAS SVENSSON
Leeftijd: 28

Debuut: 26 februari 2017, AZ-PEC Zwolle 1-1
Officiële wedstrijden AZ: 148 (7 goals/26 assists)

Interlands: 22
Contract tot medio: 2021

Geschatte marktwaarde: transfervrij

Het gebeurt niet vaak dat een profvoetballer anderhalf jaar nadenkt over een contractverlenging. Eind 2019 kreeg Jonas Svensson de mogelijkheid een verbeterde verbintenis te tekenen bij AZ, maar de Noorse rechtsback legde de aanbieding naast zich neer. En zo is de situatie nog steeds. Svensson gaf intern aan een nieuw avontuur te ambiëren, in een andere competitie dan de Nederlandse of de Noorse. Met een aflopend contract verschaft hij zich een riante uitgangspositie op de transfermarkt. Zeker nu de coronapandemie grote gaten heeft geslagen in de transferbudgetten, loeren clubs meer dan ooit op transfervrije buitenkansjes.

Directeur Max Huiberts koestert nog steeds de hoop dat de Noorse international alsnog gaat bijtekenen

Tijdens zijn afwezigheid door een onderbeenblessure dit seizoen, nam Yukinari Sugwara de honneurs waar rechts achterin. Maar de Japanse jongeling heeft nog niet het niveau van Svensson. Diens wedstrijdmentaliteit, aanvalslust en spelinzicht wil AZ nog niet kwijt. Vandaar dat voetbaldirecteur Max Huiberts nog steeds de hoop koestert dat de Noorse international alsnog gaat bijtekenen. Vorige zomer meldde zich geen club die Svensson kon bekoren, afgelopen winterstop bleek hij in de belangstelling te staan van Genoa. Feit blijft dat na dit seizoen voor hemzelf het ideale moment zou zijn een overstap te maken.

MARCO BIZOT
Leeftijd: 30

Debuut: 12 augustus 2017, PSV-AZ 3-2
Officiële wedstrijden AZ: 160 (69 clean sheets)

Interlands: 1
Contract tot medio: 2022

Geschatte marktwaarde: 5,5 miljoen euro

Vorige zomer was hét moment geweest voor Marco Bizot om een klapper te maken. AZ was vroegtijdig afgebroken seizoen geëindigd met hetzelfde puntenaantal als koploper ajax en het aandeel daarin van de doelman was groot. In liefst achttien van zijn 24 competitieduels hield Bizot zijn hok schoon. Bij Oranje leek hij lange tijd verzekerd van een plek in de selectie, als derde doelman. Het totaalplaatje wekte de interesse op van Valencia en Sevilla, zonder dat het tot concrete aanbiedingen leidde overigens. Maar alles wees erop dat Bizot zijn topseizoen met een fraaie transfer kon gaan bekronen.

Deze zomer lijkt voor beide partijen een geschikt moment om zaken te doen

Hoe anders is de situatie nu. Zijn aantal clean sheets in de Eredivisie is tot nu toe beperkt gebleven tot zeven en in de laatste selectie van het Nederlands elftal kreeg ajax-routinier Maarten Stekelenburg de voorkeur boven Bizot. Pas nadat Jasper Cillessen geblesseerd was afgehaakt, werd de AZ-keeper weer bij het nationale keurkorps gehaald.

Niettemin heeft Bizot ruimschoots bewezen op niveau te kunnen keepen. Zoals afgelopen zondag in de Johan Cruijff Arena bleek, toen hij in de kraker tegen ajax meerdere Amsterdamse doelkansen onschadelijk maakte. Zijn ambities heeft hij nooit onder stoelen of banken gestoken. Nadat Bizot vorig jaar zijn contract had verlengd tot medio 2022, zei hij: ‘Ik heb er nooit een geheim van gemaakt dat ik nog steeds droom van een buitenlandse club.’ Met een verbintenis die volgend jaar afloopt, lijkt deze zomer voor beide partijen een geschikt moment om zaken te doen.

JESPER KARLSSON
Leeftijd: 22

Debuut: 4 oktober 2020, Sparta Rotterdam-AZ 4-4
Officiële wedstrijden AZ: 28 (9 goals/9 assists)

Interlands: 3
Contract tot medio: 2025

Geschatte marktwaarde: 7,5 miljoen euro

Verbaasd keek Jesper Karlsson om zich heen, toen hem onlangs werd gevraagd of hij volgend seizoen nog steeds bij AZ speelt. ‘Waarom niet?’, kaatste hij de bal terug. ‘Ik heb hier plezier in voetbal en dat is belangrijk voor mij.’

Vraag en antwoord waren typerend voor de Zweedse aanvaller. Meteen na zijn komst naar Alkmaar presenteerde hij zich als een brutale vleugelspits met een hoog rendement. Dat wekt nieuwgierigheid op over zijn toekomst. Met zijn reactie onderstreepte Karlsson het beeld dat in Nederland van hem is ontstaan. Dat van een onbekommerde voetballer die lol heeft in wat hij doet. Een speler die nog meer kan genieten van een bijzondere balaanname dan van een doelpunt. En zich daarna amuseert met de reacties die zijn trukendoos oproept.

Voor een volgende stap in zijn carrière is het nu nog te vroeg

Buiten Zweden hadden tot vorige zomer nog weinigen van Karlsson gehoord. Daarin heeft hijzelf verandering aangebracht, eerst bij AZ en onlangs ook in de nationale ploeg. Eind maart speelde Karlsson zijn eerste volledige interland, een oefenduel met Estland (1-0), met zijn landgenoot en idool Zlatan Ibrahimovic toekijkend vanaf de reservebank. Het zal de aandacht voor het Zweedse talent doen groeien. Maar voor een volgende stap in zijn carrière is het nu nog te vroeg. Mocht Karlsson nog twijfelen over de moeilijkheidsgraad daarvan, dan hoeft hij alleen maar even te kijken naar de situatie dit seizoen van zijn voorganger Oussama Idrissi.

OWEN WIJNDAL
Leeftijd: 21

Debuut: 4 februari 2017, AZ-PSV-AZ 2-4
Officiële wedstrijden AZ: 96 (2 goals/14 assists)

Interlands: 7
Contract tot medio: 2023

Geschatte marktwaarde: 15 miljoen euro

Als een roofdier dat te lang opgesloten heeft gezeten. Zo ongeveer debuteerde Owen Wijndal bijna twee jaar geleden bij AZ en zo oogt zijn spel nog steeds. Vanwege het goede spel van Thomas Ouwejan moest Wijndal geduld hebben, maar sinds zijn entree bij AZ stijgt zijn prestatiecurve ononderbroken. Terwijl de meeste jonge talenten na hun doorbraak een terugval beleven, behoort de energieke linksback al twee jaar tot de meest constante spelers in Alkmaar. Zozeer zelfs dat Wijndal inmiddels mag hopen op een basisplaats in Oranje tijdens het komende EK.

Met zijn aanvallende speelwijze is Wijndal het prototype van de moderne linkervleugelverdediger. De Zaandammer speelt met branie, bestrijkt een speelveld van honderd meter, kan ook aan de binnenkant spelen en in persoonlijke duels zit hij zijn tegenstanders dicht op de huid. Al in zijn tienerjaren wekte dat serieuze belangstelling op van Manchester United en ajax. Laatstgenoemde club is Wijndal blijven volgen: in Amsterdam wordt hij als de interessantste speler van deze AZ-lichting gezien. Daarnaast lekte onlangs de interesse van Internazionale uit.

'Ze konden allemaal allang naar grote Europese clubs', zei zaakwaarnemer Mino Raiola vorig jaar al

'Ze konden allemaal allang naar grote Europese clubs’, zei zaakwaarnemer Mino Raiola vorig jaar al over onder anderen Wijndal, Stengs en Boadu. ‘De afgelopen jaren word ik bijna dagelijks benaderd.’ Van het genoemde vriendengroepje brak Wijndal het laatst door. Maar twee jaar later is hij degene die de meeste aanspraak op een toptransfer kan maken.
Kristen Nygaard: Wat een parel! https://www.youtube.com/watch?v=aOoIME2NSG0"
SimonPoulsen
Reservespeler
Berichten: 1504
Lid geworden op: 12 aug 2017, 17:47

Mooie samenvatting, en het wordt zeker een enerverende zomer voor AZ en Huiberts.
Aantal onderscheppingen van Stengs ben ik dan wel positief verrast.
Over die afstand gelopen vraag ik me wel af hoe dat wordt berekend. Als het is aantal km per wedstrijd optellen / aantal wedstrijden werkt het natuurlijk wel heel erg in zn voordeel tov van spelers die worden gewisseld.
En dat geldt dan eigenlijk voor alle statistieken met x aantal per wedstrijd.
Maargoed hopelijk zijn de statistieken ook in het buitenland opgevallen. Mijn ogen zeggen mij dat hij een van de minste was dit seizoen.
Gebruikersavatar
Ferry
Basisspeler
Berichten: 2559
Lid geworden op: 02 jan 2004, 13:43
Locatie: nieuw vennep

Er staat op FTM een mooi stuk over de schimmige wereld van zaakwaarnemers. Daarbij wordt een casus van SEG & Stefan de Vrij mooi beschreven.

SEG behartigde de belangen van De Vrij - maar ten tijde van de overstap naar Inter bleek SEG namens Internazionale te opereren. En opeens niet meer namens De Vrij. Gevolg is dat de speler eigenlijk een suboptimaal contract krijgt, Internazionale een goede deal, en SEG de beste deal...

Ik heb het artikel even ge-PDF-d en hier neergezet:

https://wetransfer.com/downloads/037d5b ... 011/7444d2
Gebruikersavatar
Kilkenny
Moderatort
Berichten: 7242
Lid geworden op: 22 feb 2005, 21:24
Locatie: Alkmaar

Ferry schreef: 01 mei 2021, 06:23 Er staat op FTM een mooi stuk over de schimmige wereld van zaakwaarnemers. Daarbij wordt een casus van SEG & Stefan de Vrij mooi beschreven.

SEG behartigde de belangen van De Vrij - maar ten tijde van de overstap naar Inter bleek SEG namens Internazionale te opereren. En opeens niet meer namens De Vrij. Gevolg is dat de speler eigenlijk een suboptimaal contract krijgt, Internazionale een goede deal, en SEG de beste deal...

Ik heb het artikel even ge-PDF-d en hier neergezet:

https://wetransfer.com/downloads/037d5b ... 011/7444d2
Dit past perfect in dit topic:
viewtopic.php?f=7&t=2252
_________________
"I don't know that!"
capefear
Fanatic
Berichten: 567
Lid geworden op: 06 okt 2020, 09:49

Marc Overmars heeft zondag bij de NOS herhaald dat ajax ook deze zomer voor vijftig miljoen euro moet verkopen om quitte te spelen. Makkelijk wordt dat niet, verwacht de ajax-directeur.

"Het wordt een heel lastige zomer", voorspelt Overmars, die wijst naar de gevolgen van de coronacrisis. "Ik zie clubs niet Amsterdam binnenrijden en zo even wat spelers weghalen. Dat wordt gewoon minder en dat druppelt ook weer door naar de clubs eronder, zoals AZ of FC Groningen. Als zij spelers willen verkopen, gaat het voor hen ook minder worden."
Weinig respectvol van technisch directeur Overmars naar zijn collega Huiberts toe, om AZ in het rijtje FC Groningen te scharen.
Gebruikersavatar
kuifje
Barry
Berichten: 4752
Lid geworden op: 30 dec 2003, 15:10
Locatie: Zaandijk
Contacteer:

capefear schreef: 02 mei 2021, 14:19 Weinig respectvol van technisch directeur Overmars naar zijn collega Huiberts toe, om AZ in het rijtje FC Groningen te scharen.
Ach deze dwergchimpansee is ook niet serieus te nemen. Hij wil aangeven dat als ajax minder te spenderen heeft, er dan op de binnenlandse markt ook minder uitgegeven kan worden. Maar hij weet verdomd goed dat AZ niet afhankelijk is van verkopen aan ajax en rechtstreeks aan het buitenland verkoopt. Dat hij nu doet uitschijnen alsof AZ wel een verkopende partij is, bevestigt nogmaals dat het behoorlijk steekt in Amsterdam dat AZ niet aan ajax wil verkopen. En door AZ in één adem met Groningen te benoemen is ook al een uiting dat ze het daar niet lekker vinden dat AZ geldt als één van de topclubs. Alleen maar goed dat ze zich daaraan storen.
Wereldkampioen 2018? : Courtois, Alderweireld, Vermaelen, Vertonghen, Meunier, De Bruyne, Mertens, Dembéle, Lukaku, Carrasco en Hazard.

Wilmots, de Belgische Gert-Jan Verbeek

Van Gaal is de Suarez onder de trainers, hij bijt ook ieders hoofd af.
AZuid-Scharwoude
Oude garde
Berichten: 1330
Lid geworden op: 19 okt 2009, 15:00

kuifje schreef: 02 mei 2021, 14:30 Ach deze dwergchimpansee is ook niet serieus te nemen. Hij wil aangeven dat als ajax minder te spenderen heeft, er dan op de binnenlandse markt ook minder uitgegeven kan worden. Maar hij weet verdomd goed dat AZ niet afhankelijk is van verkopen aan ajax en rechtstreeks aan het buitenland verkoopt. Dat hij nu doet uitschijnen alsof AZ wel een verkopende partij is, bevestigt nogmaals dat het behoorlijk steekt in Amsterdam dat AZ niet aan ajax wil verkopen. En door AZ in één adem met Groningen te benoemen is ook al een uiting dat ze het daar niet lekker vinden dat AZ geldt als één van de topclubs. Alleen maar goed dat ze zich daaraan storen.
Juist. Het zit ze dwars en ze houden de concurrentie liever klein in hun taalgebruik. Het geeft aan dat ze juist rekening houden met AZ. Prima.
Laatst gewijzigd door AZuid-Scharwoude op 03 mei 2021, 08:31, 1 keer totaal gewijzigd.
MarkusHenriksen19
Herry en/of Berry
Berichten: 61
Lid geworden op: 31 jan 2019, 07:00

capefear schreef: 02 mei 2021, 14:19 Weinig respectvol van technisch directeur Overmars naar zijn collega Huiberts toe, om AZ in het rijtje FC Groningen te scharen.
Het is toch ook wel bijzonder dat je in de winterstop je schulden bijna verdubbeld zodat je een betere spits kan kopen :^o . Wat dat betreft vind ik dit prima passen in de krokodillentranen die je wel vaker uit Amsterdam hoort. Dat ze ons vergelijken met Groningen mogen ze best doen, zelfs PSV zit kwa transferuitgaven dichter bij Groningen dan ajax zelf.

Doet me ook een beetje denken aan Perez van Real Madrid die op de Spaanse tv verteld dat voetbal 'dood' is (en alleen de superleague ze kan redden ) omdat hij zijn begroting met 100 miljoen heeft verhoogd terwijl ze vorig jaar al niet rondkwamen =D> .
'Deze spelers zijn niet top. Het zijn goede spelers die topspelers willen worden.' ~ Louis van Gaal, juli 2008
capefear
Fanatic
Berichten: 567
Lid geworden op: 06 okt 2020, 09:49

Wederom een nare opmerking van technisch directeur Overmars naar AZ (Max) toe:
"Ik kan niet ontkennen dat Wijndal voor ons een heel goede speler zou zijn", zegt Overmars in een interview met De Telegraaf. "Een jonge jongen, Nederlander en beginnend international. Beginnend, want anders gaat AZ weer heel hoog in de boom zitten. Ik denk dat ik wel zaken kan doen in Alkmaar. Maar of ik dat doe, is een tweede."
Hadden zij niet 'beginnend' VS international Dest voor 21 miljoen verkocht, en voor 'beginnende' Gravenberch gaan al een recordtransfergedachten in het rond.
Maar Overmarsje ziet ons liever als FC Groningen.
elmo
Supporter
Berichten: 152
Lid geworden op: 06 jun 2007, 18:33

capefear schreef: 05 mei 2021, 07:12 Wederom een nare opmerking van technisch directeur Overmars naar AZ (Max) toe:

Hadden zij niet 'beginnend' VS international Dest voor 21 miljoen verkocht, en voor 'beginnende' Gravenberch gaan al een recordtransfergedachten in het rond.
Maar Overmarsje ziet ons liever als FC Groningen.
Het zal inderdaad wel een bijzondere transferwindow worden, alle clubs zijn (diep) in het rood gegaan.

Ze kunnen best 15 Mio. betalen voor Wijndal voor b.v. 70% van de transferrechten. Doorverkopen vanuit Amsterdam leveren doorgaans behoorlijk meer op dan uit Alkmaar.

Verkopen is wel toevertrouwd aan Max (en Robert).
Gebruikersavatar
Toffee
Supporter
Berichten: 211
Lid geworden op: 07 okt 2005, 14:34

elmo schreef: 05 mei 2021, 07:41 Ze kunnen best 15 Mio. betalen voor Wijndal voor b.v. 70% van de transferrechten. Doorverkopen vanuit Amsterdam leveren doorgaans behoorlijk meer op dan uit Alkmaar.
Goede redenatie! Fantastisch, zo zal AZ zeker dichter in de buurt van ajax komen. Dit verhoogt ook zeker de kampioenskansen van AZ! En de kans op CL!
Everton: Pride of Merseyside
elmo
Supporter
Berichten: 152
Lid geworden op: 06 jun 2007, 18:33

Toffee schreef: 05 mei 2021, 08:03 Goede redenatie! Fantastisch, zo zal AZ zeker dichter in de buurt van ajax komen. Dit verhoogt ook zeker de kampioenskansen van AZ! En de kans op CL!
Mijn opmerking was een reactie op de post dat Overmars aangaf Wijndal te willen. En dat ze daar niet tevee voor willen betalen. Ik gaf aan dat er in dat geval andere constructies te bedenken zijn.

Je brengt hen daarmee inderdaad meer in de Bayern Munchen positie.

En dat is niet wat je wil natuurlijk.

Aan de andere kant, hoe reeel is een kampioenschap nog? Een tweede plek lijkt realistischer, al is dat -met het AZ budget- al ambitieus/een heel knappe prestatie. Dan moet alles meezitten en moeten PSV en Feyenoord niet presteren naar de begroting/mogelijkheden.

Ik ben blij met de koers en keuzes van AZ.
SimonPoulsen
Reservespeler
Berichten: 1504
Lid geworden op: 12 aug 2017, 17:47

Die kutkabouter moet lekker terug naar het sprookjesbos. Klaiber voor 6! Miljoen halen, een 4e spits erbij halen voor 22 miljoen, Idrissi huren terwijl je al 28 aanvallers hebt. En nu is het geld zogenaamd ineens op. Ik wil wijndal niet eens zien in dat lelijke shirt.

Dat hij ons telkens noemt is al veelzeggend. Als Wijndal een goed ek speelt is de interesse oneindig. Aan Max vertrouw ik wel toe dat hij er een mooi bedrag uit haalt, en ajax betaalt lekker 50%neuzenbelasting.
Plaats reactie